Hennep als duurzaam alternatief

Steeds meer mensen zijn op zoek naar duurzame alternatieven van bestaande producten. Een ontwikkeling waar we zelf ook deel van uit maken, want ook ik kijk voortdurend naar nieuwe natuurlijke materialen en duurzame oplossingen.

Tijdens deze zoektocht vond ik het prachtige hennep; een materiaal dat al tijden hoog op mijn verlanglijst stond vanwege de fantastische eigenschappen: het is sterk maar voelt toch zacht aan, het heeft een stoere uitstraling en, heel belangrijk: het is duurzaam. Bij de teelt van de industriële hennep die ik voor mijn Fair Furniture meubels gebruik, wordt weinig water verbruikt en er worden geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen ingezet.

Ik was dan ook enthousiast toen ons team van Mexicaanse ambachtslieden er mee aan de slag ging. Het geslagen touw van de hennepvezel bleek uitermate geschikt te zijn om te weven, maar het was een uitdaging om de koorden netjes en strak te krijgen. Door het touw eerst goed te laten drogen voordat de stoel geweven wordt, kwamen onze ambachtslieden tot het perfect resultaat, waarmee ze de volledig handgemaakte Acapulco Hennep Stoel creëerden.

Ik ben er trots op dat we met de Acapulco Hennep Stoel een natuurlijk en duurzaam alternatief kunnen bieden voor liefhebbers van bekend design.

Saludos!
Joris

Bekijk onze Hennep producten.