Winactie duurzame make-over

Win een duurzame make-over bij home & living platform Biano.nl

Geheel in het teken van de Dag van de Duurzaamheid, afgelopen dinsdag 10 oktober, heeft Biano.nl een speciale winactie gelanceerd. Zo maakt een deelnemer van de contest kans op een duurzame make-over van zijn of haar woonkamer thuis. Want het zomaar krijgen van nieuwe items voor je interieur is leuk, maar lang niet altijd goed voor moeder natuur. Daarom wil Biano met deze campagne stilstaan bij het maken van bewuste keuzes binnen het interieur van de consument thuis.

De duurzame interieur make-over
De gelukkige krijgt een duurzame make-over thuis, uitgevoerd door twee interieurstylisten, met een waarde van ruim €3.000,-. Door de ruimte anders in te delen, (oude) meubels opnieuw te gebruiken, het geheel af te stylen met nieuwe sustainable meubels, accessoires en planten én een muur een likje duurzame verf te geven wordt er door de stylisten een totaal nieuwe look gecreëerd.

Sustainable interieurlabels 
De winactie is in samenwerking met verschillende duurzame interieurlabels opgezet, namelijk: Fairf, Palais, Fair Furniture, Sprinklr, YOSHIKO Home en specifieke merken van Meubelpartner. De oprichters van Palais willen er met hun duurzame kussencollectie bijvoorbeeld voor zorgen dat de consument niet meer hoeft te kiezen tussen ofwel een hoogwaardig product, ofwel een duurzaam product. Palais hoopt dan ook in de toekomst bij te kunnen dragen aan een steeds grotere en snellere beweging op het gebied van  duurzaam ondernemen.

“We hopen dat duurzaam steeds meer het nieuwe normaal zal worden. Het is eigenlijk vreemd dat het ‘bijzonder’ is dat je duurzaam onderneemt.”

Michiel van Heusden (founder Palais)

Ook Fair Furniture komt op voor het welzijn van de aarde met meubels en woonaccessoires die van natuurlijke materialen gemaakt zijn. Hun collectie wordt met de hand gemaakt door lokale ambachtslieden in een menswaardige omgeving, die daarnaast bovengemiddeld beloond worden.

“Van de natuurlijke materialen, waar we steeds meer mee werken, gaat mijn voorkeur uit naar bamboe. Bamboe groeit ter plekke op Bali en daardoor is onze ecologische footprint bij het gebruik van bamboe het laagst van alle materialen die we gebruiken.”

Joris van Balkom (founder Fair Furniture)

Duurzaam wonen
Het besef begint steeds groter te worden dat onze planeet flinke tikken uitgedeeld krijgt en dat ook haar schepsels soms nogal onaardig behandeld worden. Op het gebied van duurzaam wonen zien we de afgelopen jaren dan ook een ecologische beweging gaande, zoals energietransities naar groene energie en gasloze huishoudens, het gebruik van duurzame bouwmaterialen en het reduceren van afval en plastic. Een steentje bijdragen aan het milieu door middel van een duurzamer interieur lijkt echter nog in haar kinderschoenen te staan. Biano laat aan de consument zien dat er ook met het interieur duurzame(re) keuzes gemaakt kunnen worden. Hoe? Door sustainable interieurlabels –  die zich richten op items die van duurzame, organische materialen door ambachtslieden in menswaardige arbeidsomstandigheden gemaakt worden –  in de green spotlight te zetten en met deze merken in gesprek te gaan.

“Als verduurzaming in de mode-industrie steeds populairder wordt, waarom het idee van sustainable en fair items dan ook niet doortrekken naar je eigen woonkamer?”

Milou Derckx (online marketeer Biano.nl)

Over Biano
Biano.nl is hét online Home & Living platform voor iedereen die zijn interieur een restyling wil geven, aan het oriënteren is voor toekomstige verbouwing of gewoon op zoek is naar inspiratie. Met ruim 90 aangesloten webshops biedt Biano iedere consument het overzicht van de leukste interieur collecties, zodat het makkelijk wordt om door het grote online aanbod een keuze te kunnen maken.